Sunday, April 12, 2009

Sebulan Sahaja Lagi..

Hi all!!

Saya dapat permintaan daripada seseorang untuk tulis blog dalam bahasa melayu.. Jadi, blog ni saya tujukan khas untuk orang tersebut... ^_^

Sepanjang internship ni, saya dah jumpa ramai sangat orang yang kata jam kredit student unimas ni sangat banyak. Banyak sangat kerja yang kami kena buat. Sampai ada yang kata sibuk kami mengalahkan YB.. tapi, Tak kisahlah.. Memang tak dinafikan kesibukan kami macam tak ada hujung pangkalnya.. But it's a really good training. Yang paling best bila ada orang puji student counseling unimas ni serba boleh ^_^.. Alhamdulillah..

Tapi, personally, saya berpuas hati dengan sistem jabatan kaunseling unimas. Internship ni betul-betul mengajar saya untuk lebih bersedia menghadapi dunia sebenar. Saya tahu masih banyak kelemahan yang perlu saya atasi. but I'll always try my best..

Untuk kawan-kawan semua, ALL THE BEST!!!
Sebulan je lagi tinggal.. Jangan kita sia-siakan peluang yang kita ada ni untuk menimba seberapa banyak ilmu yang kita boleh.. Dah kerja nanti, lecturer & supervisor kita dah takde nak tegur dan bagi tunjuk ajar kat lagi..

Akhir kata, hargailah setiap teguran, setiap kritikan dan setiap pujian yang kita terima daripada sesiapa pun..
Yang positif sematkan dalam akal dan hati,
Yang negatif fikir-fikirkan dan jadikan panduan,
Yang terlalu negatif atau tak relevan, buang je dalam tong sampah.. hehehe..

Ciao ~_^

5 comments:

azuradushku said...

rase motivated jugak bace post ni eventhough ucapan tersebut tak ditujukan kepada saya.

Hishammudin damy said...

Oit cayang baby paus... Tamek dah mula rasa sedih nak habiskan internship. Habis Internship means tamatlah riwayat hidup kita sebagai seorang mahasiswa.
Kehidupan sebagai mahasiswa ni terlalu best kerana banyak mengajar nilai kehidupan yang sebenar... Thanx for the blog! Love you always...
Hisham

Exec Haz said...

OMG....
tetiba rasa sayu plak..
dah nak abes dah life as a student
rasa cam byk benda lgi lum buat.
blum sempat nak spend masa btol2 ngan sume..
xsangka plak.. 4 thn tu kejap sgt..
hmmm neway, lets our friendship last forever...

HazrulEsa

PhaDee said...

Thanks to all yang bagi komen..
life jadi student kat U memang sangat2 best. kalau pasni sambung masters skalipun, takkan sama macam dulu.. huhu.. thank u dearest sham n all my frens.. takleh tulis banyak2..nanti rasa nak nangis..huhu..

PhaDee said...

azuradushku, thanks 4 d comment.. i tujukan kat u jugak ~_^
i x dapatla nak masukkan comment dlm ur blog.. just wanna say it's really2 cool ~_^