Saturday, March 12, 2011

Kawin Kawin..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Berzaman rasanya tak update blog ni. Bukan apa, takde idea dah nak tulis apa. Dah dok leka ngan FB, langsung tak ingat kat blog.. sian blog.. ;(

Tapi hari ni,tiba-tiba rasa nak update. Knape? Coz dah banyak sangat tengok blog weddings n 'bride to be', rasa cam best plak nak start writing balik ^_^.

Nak crita apa lagi, kalo tak lain tak bukan pasal nak kawin la.. hehehe..
Tak sangka.. dah sampai seru rupanya D nak kawin.. pejam celik pejam celik... tinggal lbh kurang 3 bulan je lagi.. adoi.. nervousnya..

Preparation.. maybe separuh dah settle.. yang besar2 insyaAllah beres.. tang yang kecik-kecik tu yang wat pening kepala.. doorgift, bilik pengantin, pelamin nikah, guest book.. etc etc.. kalau dah namanya perempuan, datang je bab-bab kawin mesti nak beria. sekali seumur hiduplah katakan ;p

Tapi, yang buat D nervous gile nih.. pasal jemputan.. huhuhu.. Mama & papa nak buat sit down dinner. It's a good idea to me too.. Cumanya, camane nak sellect orang untuk dijemput? kot jemput orang ni, tertinggal orang tu, kot-kot ada yang terasa hati.. haiyo.. risau beb.

D salute betul kat bride to be's yang enjoy sangat pasal bab-bab kawin ni.. best je tengok dalam blog diorang crita pasal preparations yang diorang buat.. untung jugak kat D. banyak dapat inspiration ^_^

Selain memikirkan pasal preparation, D sebenarnya lebih banyak berfikir pasal apa yang akan jadi lepas kawin nanti.. Sebab D akan pindah ke Sarawak, stay dengan bakal suami. Jauh dari mama, papa & my family ;(

Kalau orang lain maybe diorang excited sebab dah kawin, dah ada life sendiri. Tapi untuk D, masih banyak lagi perasaan berbelah bahagi.. Kesian plak nak tinggalkan mama sorang-sorang :( Dengan siapalah mama nak sembang-sembang kalau D pindah nanti.. Ish, kalau boleh nak je D sambungkan Semenanjung ngan Sarawak jadi satu benua.. senang nak balik rumah..hehehe.. (very childish of me >_<)

Apa-apa pun, I'm praying for the best. D harap, wedding preparation ni akan berjalan lancar n D dapat enjoy dengan experience ni.. insyaAllah..

1 comment:

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

Dear...org ade award nak bg....boleh tgk kat http://non-cinderella-story.blogspot.com/2011/05/post-140-lovely-blog-award.html. Keep in touch dear..tihihi~